Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Apskaita

split_long.png

Archyvas

2012 04
19
Verslo apskaitos standartai nereglamentuoja kasos atlikimo ir įforminimo operacijų.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Pagal 8-ojo verslo apskaitos standarto „Nuosavas kapitalas" 12 punktą, jei yra priimtas akcininkų sprendimas didinti įstatinį kapitalą, apskaitoje įstatinio kapitalo didinimas registruojamas, kai įstatymų nustatyta tvarka įregistruojami pakeisti įmonės įstatai.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Pagal 41-ąjį verslo apskaitos standartą „Įmonių skaidymas" padalytos ar išdalytos įmonės turto ir įsipareigojimų verčių skirtumas, nurodytas skaidymo sąlygose, lemia įsteigtos naujos ar veikiančios įmonių nuosavo kapitalo dydį ir priėmimo ir perdavimo dieną nuosavas kapitalas jų apskaitoje registruojamas įstatinio kapitalo ir kitose nuosavo kapitalo sąskaitose.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Likviduojamos įmonės turto, nuosavo kapitalo, įsipareigojimų, pajamų, sąnaudų, pinigų srautų pateikimo finansinėse ataskaitose tvarką ir kitos informacijos atskleidimą aiškinamajame rašte nustato 28-asis verslo apskaitos standartas „Įmonių likvidavimas".
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Įmonėje naudojamus apskaitos dokumentus (buhalterines pažymas, nurašymo aktus, avanso apyskaitas, skolų suderinimo aktus ir t. t.) ir jų rengimo tvarką įmonė nusistato savo vidaus apskaitos taisyklėse ir taip vykdo įmonės vidaus kontrolę.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Pagal 12-ąjį verslo apskaitos standartą „Ilgalaikis materialusis turtas" ilgalaikio turto likvidacinę vertę buhalterinėje apskaitoje nustato pati įmonė. Likvidacinė vertė yra suma, kurią pasibaigus naudingo tarnavimo laikui tikimasi gauti už turtą.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Ilgalaikis materialusis turtas perkainojamas ir perkainojimo rezervas sudaromas, kai įmonės apskaitos politikoje jo apskaitai būna nustatytas perkainotos vertės būdas.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Pagal 12-ojo verslo apskaitos standarto „Ilgalaikis materialusis turtas" 42 punktą, jei įmonė keičia nustatytą minimaliąją ilgalaikio materialiojo turto vertę, tai laikoma apskaitos politikos pakeitimu.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
19
Verslo apskaitos standartai teisinių įmonės pertvarkymo aspektų nereglamentuoja, todėl tik aiškinama, kaip apskaitoje registruojamos su įmonės pertvarkymu susijusios ūkinės operacijos ir kaip sudaromos pertvarkomos įmonės finansinės ataskaitos.
Plačiau
 
 
split_short.png
2012 04
17
Lietuvos Respublikos finansų ministerijos, Audito ir apskaitos tarnybos, Lietuvos banko ir Lietuvos auditorių rūmų atstovų susitikime 2012 m. kovo 13 d. buvo nagrinėta, kaip taikyti Audito įstatymo nustatytą auditoriaus rotaciją.
Plačiau
 
 
< 1 2 3 ... 22 23 24 25 26 27 28 >

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. balandis
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
1
2
3
4
5
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!