Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Finansai

split_long.png
Vėluojančiųjų grąžinti kreditą pernai sumažėjo triskart 2012 06 19

Atsakingas skolinimas smulkiųjų vartojimo kreditų rinkoje duoda rezultatų, tik bemaž vienas iš šimto pasiskolinusių jaučią sunkumų grąžinant paskolą laiku. Statistikos duomenimis, smulkiųjų kreditų paslaugomis naudojasi beveik kas penktas dirbantis lietuvis.

 

Atsakingo skolinimo naudą patvirtina audituoti 2011 metų smulkiųjų kreditų teikėjo „Moment Credit" duomenys.

 

Bendrovės daugiau kaip 60 dienų vėluojamų grąžinti kreditų suma pernai tesudarė 0,79 proc. išduotų kreditų sumos ir, palyginti su 2010 metais (2,27 proc.), sumažėjo bemaž tris kartus.

 

Tai – vienas žemiausių rodiklių rinkoje, kuris gerėjo net augant besiskolinančių skaičiui. Pernai bendrovės paslaugomis pasinaudojo 24,4 tūkst. naujų klientų (16 proc. daugiau nei prieš metus), todėl bendras „Moment Credit" klientų skaičius augo iki 71 tūkst.

 

„Matome skolinimosi augimą – mūsų paslauga tampa paklausi ir priimtina vis didesniam žmonių skaičiui. Veiksminga ir moderni mokumo vertinimo sistema leidžia mums skolinti itin atsakingai ir tik tiems, kurie įstengia kreditą grąžinti. Nuolat tobulindami paslaugų kokybę ir mažindami kainą tikimės dar geresnių rezultatų", – teigia „Moment Credit" generalinis direktorius Viktoras Milkevičius.

 

Audituotais duomenimis, bendrovės "Moment Credit" pajamos 2011 metais siekė 7,471 mln. litų ir, palyginti su 2010 metais, sumažėjo apie 10 proc. Pajamų mažėjimą lėmė perpus sumažinta paslaugų kaina.

 

Nepaisant to, grynasis „Moment Credit" pelnas augo ir po apmokestinimo 2011 m. sudarė 1,100 mln. litų, palyginti su 1,003 mln. litų 2010 metais.

 

„Priežastis, dėl kurios nukritus pajamoms mums pavyko išlaikyti pelningumą – itin sumažėjęs negrąžintų paskolų skaičius ir atidėjimų suma. Itin stengėmės tobulinti ir tikrinti mūsų mokumo vertinimo sistemos veiksmingumą. Šios pastangos pasiteisino", – komentuoja V. Milkevičius.

 

Didėjantis klientų skaičius ir ypač mažas vėluojančių grąžinti kreditą procentas rodo, kad paslauga turi daug perspektyvų, ypač atsigaunant vartojimui.

 

Paklausa nuolat auga, o vieną kartą pasiskolinę vartotojai įsitikina, kad tai patogu ir paprasta, ir nedvejoja naudotis šia galimybe, kai pritrūksta pinigų.

 

„Vartojimo kreditų priežiūrą perėmus Lietuvos bankui, šios verslo šakos įvaizdis turėtų nuolatos gerėti. Tikėtina, kad griežtesnis ir nuodugnesnis rinkos dalyvių tikrinimas bus naudingas ne tik rinkos skaidrumui, bet ir pridės svorio vartotojų pasitikėjimui šia verslo šaka", – dėsto V. Milkevičius.

 

„Moment Credit" yra viena iš Lietuvos vartojimo lizingo ir kredito asociacijos (LVLKA) steigėjų ir narių. Asociacija vienija didžiausias finansų įmones, siekiančias įtvirtinti profesionalaus vartojimo kreditų paslaugų teikimo standartus, įgyvendinti atsakingo skolinimo politiką, tobulinti vartojimo kreditų veiklos teisinę aplinką.

 

„Moment Credit“ inf.

 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. balandis
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
1
2
3
4
5
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!