Buhalteriams, finansininkams, vadovams, teisininkams, biurų administratoriams. JŪS PRIVALOTE ŽINOTI DAUGIAU!

Finansai

split_long.png
Lietuvos bankų šiemet laukia iššūkiai 2015 03 31

Lietuvos bankų šiemet laukia keli svarbūs iššūkiai, kurie pareikalaus didelių investicijų, sako Lietuvos bankų asociacijos prezidentas. Pasak Stasio Kropo, visi bankai turi pasiruošti prisijungimui prie bendros mokėjimų eurais erdvės ir sustiprinti internetinės bankininkystės saugumą.

 

„Tai darbai, kuriuos turi šiemet atlikti - tai yra pasiruošti prisijungti prie naujų mokėjimų standartų - bendros eurais mokėjimų erdvės. Reikia iš esmės įdiegti naujus standartus visų mokėjimų - tiek tiesioginio debeto, tiek kredito dabar naudojamo. Nuo sekančių metų tai turi padaryti viešasis sektorius ir įmonės. Tai yra pakankamai didelės investicijos ir didelis darbas“, - interviu LRT radijui sakė S.Kropas.

 

Pasak jo, Europos Centrinis Bankas siūlo įgyvendinti tam tikrus internetinės bankininkystės saugumo reikalavimus - Lietuvos bankas yra priėmęs nuostatą, kad prisijungimo prie e-banko saugumas turi būti sustiprintas.

 

„Vadinasi, turi keistis klientų populiarios ir naudojamos indentifikavimo elektroninėje erdvėje priemonės“. - BNS sakė S.Kropas.

 

Jo teigimu, pakeitimus reglamentuojančius teisės aktus, įskaitant indėlių draudimą ir įkainių ribojimus, reikia įgyvendinti per šiuos metus. Pakeitimai darys įtakos tiek privačiam, tiek viešajam sektoriui.

 

S.Kropas taip pat kalbėjo, kad euro įvedimas padarė didelę teigiamą įtaką vartotojams, sumažinęs pervedimų apmokestinimą. Be to, nebeliko valiutos keitimo operacijų.

 

„Svarbiausia, kad neliko keitimo operacijų. Antras dalykas, kad tie pervedimai, kurie buvo tarptautiniai ir už kuriuos bankai galėjo imti keliasdešimt litų, dabar tapo vidiniais pervedimais ir jų įkainiai turi būti tokie pat, kaip vidinių operacijų“, - kalbėjo S.Kropas.

BNS inf.
 

Gaukite naujienas el. paštu

RSS

U Ž D U O K I T E   K L A U S I M Ą

             info@infolangas.lt

D Ė M E S I O ! ! !

D Ė M E S I O ! ! !

Savaitės sentencija

Nori išgirsti protingą atsakymą, protingai ir klausk.

J. V. Gėtė

Senesnės sentencijos

Buhalterio kalendorius

<
2024 m. balandis
>
I
II
III
IV
V
VI
VII
1
2
3
4
5
Akcijos
MOKESČIŲ KALENDORIUS
NEMOKAMI seminarai
Renginiai
REIKŠMINGOS datos
 
 

split

split

Verta žinoti

Lietuvos Respublikos Seimas 2024-uosius paskelbė NATO ir Europos Sąjungos metais; Dainų šventės metais; Diplomatų Lozoraičių metais

split

NAUJI mokymai - Tapkite profesionalu su LINKEDIN

AKTUALŪS nuotoliniai mokymai IŠMANUSIS BIURAS

→  SUSIDOMĖJOTE?

split

Vardadieniai

split

Šiandien orai Lietuvoje

Orai Vilniuje Orai Kaune Orai Klaipėdoje Orai Panevėžyje Orai Alytuje Orai Marijampolėje Orai Utenoje Orai Kėdainiuose Orai Ukmergėje Orai Mažeikiuose

9,56€  8,00 €   / IŠPARDUOTA!